2013.10. 13.

NFL - Hatodik forduló - 2013.10.13.

NFL - Hatodik forduló - 2013.10.13.
Az én kedvenc sportom ugyan az amerikai foci, de szerintem nem mehetek el a péntek esti holland-magyar meccs mellett szótlanul. Nagyon nagyot nem csalódtam a válogatottban, nagyjából ezt vártam. Mondjuk én azt hittem 5-6 góllal megússzuk, de hát a srácok nem tettek érte semmit. Nem is ez a legszomorúbb, hogy szégyent hoztak egy országra, hanem, hogy ebbe Magyarországon mennyi pénzt ölnek. Erre a viccre ennyit költünk. De egyre jó volt ez a meccs is. Kicsit gyarapítottam a betes számlámon a pénzt.
 
 
Most pedig térjünk rá az igazi focira. A Nemzeti Football Ligában (NFL-ben) már a 6. forduló is kezdetét vette péntek hajnalban. Nagy örömömre a Chicago Bears, ha nehezen is, de legyőzte a New York Giants-et 26-21-re. A győzelem megérdemeltnek mondható (köszönhetően a chicagoi védelemnek, akik remekül játszottak és több labdát is szereztek). Az offense egy-egy drive-ra összeszedte magát, így végül is megvan az idei 4. Bears győzelem.
 
Ez a forduló is eléggé kifürkészhetetlennek tűnik így első ránézésre. A forduló egyetlen biztosnak tűnő győzelmét a Denver szerezheti meg hazai pályán az eddig nyeretlen Jacksonville Jaguars ellen. A denveri támadósor átlagban 46 pontot szerez és ezzel az egészen brutális pontmennyiséggel vezetik is csoportjukat a másik 100%-os Kansas City Chiefs előtt. A Jaguarsnak még egy tisztes helytállásra sincs sok esélye. Ez a meccs is olyannak ígérkezik, mint a pénteki holland-magyar. A bet365 fogadóirodánál az összpontszámoknál érdekes oddsokat véltem felfedezni. 49,5 pont felett már 1,52 az odds, amire lássuk be, jó esély van, ha csak abból indulunk ki, hogy a Denver a Jacksonvill védelménél már erősebb csapatokat is „megszórt”. Tehát ezt az ötven pontot nagyjából ők maguk megszerezhetik, és szerintem a Jaguars is képes lesz legalább 3 pontot feltenni az eredményjelző táblára.
 
Tippek:
Denver-Jacksonville: összesített pontszám 49,5 felett - 1,52
 
Bátrabbaknak:
Denver.Jacksonville: összesített pontszám 55 felett - 2,10
 
 
Vasárnap este még két AFC West-es csapat lép pályára és éppen egymás ellen. Magyar idő szerint 22:15-kor kezdődik a Kansas City-Oakland találkozó. Ha az ember ránéz a két csapat eddigi teljesítményére, akkor könnyen rávághatná, hogy nyer a Kansas. Ez azonban korántsem ilyen egyszerű. A Kansas ugyan remekül kezdte a bajnokságot, első öt meccsüket meg tudták nyerni, de egyszer minden sorozatnak vége szakad. Az Oakland teljesítménye már kevésbé stabil. Nagyon nehéz kiszámítani, hogy éppen milyen formát mutat az együttes. Ez meg is látszik a mérlegükön, amely jelenleg 2-3. Erre a meccsre egy biztonsági tippet adnék.
 
Tipp:
(-10,5) Kansas City-Oakland - V - 1,58
 
 
A Dallas-Washington is egy nagyon pikáns és izgalmas csoportrangadónak ígérkezik ebben a fordulóban. Sok pontot várok ezen a meccsen, hiszen a hazaiak a liga második legtermékenyebb csapata (múlt heti legyőzőjük, a Denver Broncos mögött), míg RGIII-ék átlagban 22,8 pontot szereznek, ami a 17. legjobbnak számít.
 
Tipp:
Dallas-Washington: összesített pontszám 51,5 felett - 1,83
 
 
A Houston-St. Louis meccsen két olyan csapat csap össze, akit én 5 forduló után előrébb vártam volna még a szezon előtt. A Texans az első két meccsét hozta, ami után teljesen érthetetlenül 3 vereség következett. Ráadásul ezek közül kettő nagy arányú volt, a Seattle elleni meccset pedig nagy előnyről bukták el. Most megvan a lehetőségük, hogy javítsanak és egy esetleges Rams elleni siker ugródeszka lehet nekik (is, akár csak a 49ersnek volt 2 fordulóval ezelőtt).
 
Tipp:
Houston-St. Louis - H - 1,30

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Az Imi 2013-10-13 17:08:43
Egyet értek a bevezetőben írtakkal. Elég nagy szégyen volt a hollandok elleni zakó, de akkor is ennek a focinak van és lesz létjogosultsága nálunk és Európában is, és ez így is fog maradni

további tippjeink a Amerikai foci világából