2024.08. 31.

Kemendollár-Pókaszepetk labdarúgó mérkőzés összefoglaló

Kemendollár-Pókaszepetk labdarúgó mérkőzés összefoglaló

A cikkben olvashatjátok a Kemendollár-Pókaszepetk labdarúgó mérkőzésről készített összefoglalómat, melynek én is részese voltam. Zala vármegyei harmadosztály, keleti csoport, nyitómérkőzés.

Múlt hétvégén rendezték a Kemendollár-Pókaszepetk megye 3-as futball mérkőzést, Zalában. Ez adta az alapot a mai cikknek.

A fent említett két település, egymással szomszédos falvak. Kemendollári lakosként, csak a mi szemszögünkből tudom bemutatni az ellenségeskedést, de higgyétek el, ennek a dolognak nem mi adtuk az alapot. Kemendollár a kisebb, a szomszédból mindig is lenéztek minket, ráadásul az egykori kemendi vár romjai is Pókaszepetknek köszönhetően lettek elhordva vasúti töltésnek. Anno egy komoly megfigyelőállomás volt itt, a dombtetőn már csak emlékkereszt és pihenőhely várja a turistákat. 

A mai Kemendollár község területén található Kemend vára 1370-ben volt először említve az oklevelekben Castrum Kemend néven. A dombtetőről az egész megyét belátni.

 

Hogy Pókaszepetkről is essen szó, Pókafa, a falu része. A név eredete régre nyúlik vissza és egy ponton sötét foltja  történelmünknek. Zrínyi Miklós (a költő, horvát bán és Zala örökös főispánja!) 1664-ben hunyt el, egy vadkan sebezte halálra. Egyes elméletek szerint ez nem igaz, merénylet áldozata lehetett a vadászat során. A gyilkos lövést Zrínyi fővadásza, PÓKA ISTVÁN adta le, kinek nevét viseli a település.

 

  • Azt már röviden megírtam, miért nem szeretjük egymást, de mi köze a dolognak a futballhoz? Örökös harc folyik, a pályán, és a nézőtéren is. A 2000-es évek legelején Kemendollár megye 1-es bajnok lett!!! NB3-ba nem mentek fel, sőt pár év múlva megszűnt a klub és a futballélet. A focisták Szepetkre igazoltak, majd ott virágzott fel a labdarúgás. Pár évvel később a focizni vágyó ollári fiatalok is a szomszéd falu serdülő és ificsapatában kezdték meg karrierjüket (a felnőtt csapat ekkor stabil megye 1-es volt). Teltek az évek és 2012-ben az ollári fiatalok azt mondták, alapítsunk újra fociklubot Kemendolláron. Ekkor zúdult előszőr a harag a mi falunkra, hisz a szepetki ifi magját olláriak adták (így az ottani felnőtt jövője is veszélybe került). Pókaszepetk elindult a lejtőn, Kemendollár pedig a nehéz kezdés után, 9 év alatt, volt már a megye 3. osztály bajnoka, kétszer ezüstérmes, és egyszeres bronzérmes.

Hogy mi történt ezalatt a szomszédban? Az eredmények nem jöttek, a csapat széthullott, majd visszaléptek egyből a megye 3-ig. Erős kritika, hogy a szepetki lakosság gyakran inkább Ollárba járt meccset nézni, a helyi csapatuk mérkőzése helyett.

 

A megye 3 északi csoportjában aztán egymásra találtak a felek. Azóta a mérleg 10 győzelem Kemendollárnak, 2 döntetlen, 2 Pókaszepetk siker! Az évek során Kemendollár mindig Pókaszepetk előtt végzett, szeretett szomszédaink még érmet sem szereztek. Így érkeztünk a 2024/2025-ös szezonhoz, apró változás, hogy tavaly óta a keleti csoport tagja a két klub. A sors fintora, hogy a magyar kupában és a bajnokságban is egymás ellen kezdtek a felek.

 

Zala Vármegyei Kupa 1.forduló:

Kemendollár-Pókaszepetk

3:1 (3:0)

 

  • A Büki család hamar lecsapott, már a harmadik percben vezettek a hazaik, Patrik találatával, pár perc múlva édesapja, Tibor is beköszönt. Az első félidő végén Patrik ismét betalált, így magabiztos előnnyel várta Kemendollár a folytatást. Az 50. percben Farkas Ádám a fején táncoltatta a labdát, majd dekázott párat, a hazai védők szabálytalankodtak ellene, így büntetőhöz jutottak a vendégek, amit a sértett értékesített (3-1). Kemendollár magabiztosan őrizte az előnyt, a 75. percben Pókaszepetk emberhátrányba került, innéttől semmi érdekes nem történt a mérkőzésen. Nyert és továbbjutott Kemendollár a második fordulóba.

 

Zala vármegyei harmadosztály keleti csoport

1.forduló

Kemendollár Pókaszepetk

3:3 (1:1)

 

  • A mérkőzés gyászszünettel indult, Honfi Krisztán 40 évesen, tragikus hirtelenséggel elhunyt, érte is fociztak ma a játékosok. Krisztián kemendollári lakos volt, az ő vezetésével lett a megyei harmadosztály bajnoka Kemendollár a 2018/19-es szezonban. Játékosként és edzőként tevékenykedett a csapatnál, a bajnoki évben kereken 50-szer vette be az ellenfelek kapuját. Ezután Zalaboldogfára igazolt, majd Pókaszepetken zárta labdarúgó karrierjét. A ZTE FC egykori labdarúgója az NB1-ben is játszott fiatalabb korában.
  • Közel 100 néző előtt, feszült hangulatban zajlott a mérkőzés, ahogy az a szomszédvári rangadókon lenni szokott. Mivel én védtem a hazai kaput, így ezt az összefoglalót saját szemszögből írom.

 

Az első harminc percet Pókaszepetk uralta, négyszer kellett védenem, egyszer pedig testvérem mentett a gólvonalról. Támadósorunk teljesen ötlettelen volt és ennek meg is lett a böjtje. A 31. percben az ellenfél kihasználta a védelmi hibánkat, Csécs Kristóf góljával 0-1. Ekkor kaptunk észbe és sikerült kialakítani pár helyzetet. A 43. percben az ellenfél kapusa és védője nem értette meg egymást, Molnár Dominik lecsapott a lehetőségre és egyenlített, 1-1. A második félidőt mi kezdtük jobban, Büki Patrik bivalyerős lövését védte Prádli Dávid, a kipattanót Patrik ismét kapura küldte, ezt is fogta a vendég kapus, de a kapufáról hozzánk pattant a labda, Molnár Dominik pár centiről ismét betalált, 2-1. A

66. perc újabb gólt hozott, egy volt kemendollári játékos, Szabó Roland üresen fejelhetett egy beadás után, 2-2. Picivel később a vendégek ismét betaláltak, de a játékvezető szabálytalanságot jelzett, így maradt a döntetlen. Ezután elszabadultak az indulatok, egyre durvább szabálytalanságoktól izzott a levegő. Érdekes, hogy az ollári lábakat rúgták, taposták, mégis mi kaptuk a sárgalapokat...Mindez odáig fajult, hogy a 80. percben Pusztai Zoltán a kiállítás sorsára jutott, emberelőnybe kerültek a vendégek (zsinórban harmadszor villant a piros a Kemendollár-Pókaszepetk párosításon). A létszámbeli hátrány ellenére miénk volt a következő nagy helyzet, Büki Patrik földre fejelt labdája fölé pattant. A 87. percben jött a feketeleves, egy szabadrúgás utáni kavarodásból Farkas Ádám góljával megint a vendégek kerültek előnybe, 2-3. A slusszpoén a hosszabításban érkezett, Büki Patrik a szétugró sorfal közt ellőtt szabadjával Kemendollár egyenlített, a találat után egyből jött a hármas sípszó és véget ért a mérkőzés. Mindkét csapat rászolgált a pontszerzésre, igazságos döntetlen született és ismét egy eseménydús mérkőzést vívtunk a rivális ellen. Idén három körös a lebonyolítási rendszer, így lesz még folytatása ennek a kiemelt párharcnak!

 

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további témák a rovatból

Üdvözlünk mindenkit legújabb játékunkban, pofonokra felkészülni!
Üdvözlünk mindenkit legújabb játékunkban, pofonokra felkészülni!
Szombaton rajtol legújabb játékunk a Tipplapon, melynek ötletgazdája 1_Petipp!
Szombaton rajtol legújabb játékunk a Tipplapon, melynek ötletgazdája 1_Petipp!
Hoztam egy elemzést a 2024-es NFL draft első köréről, lássuk mit tudnak a legjobb újoncok!
Hoztam egy elemzést a 2024-es NFL draft első köréről, lássuk mit tudnak a legjobb újoncok!